Allt fler reser utomlands

Oavsett om du bor i Jönköping, Stockholm eller Umeå så gillar du med största sannolikhet att resa utomlands. Hur kan vi veta det? Jo, för att svenskar är ett res-glatt folk.

Ja, som sagt så är svenskarna ett folk som älskar att resa och uppleva nya platser och insupa nya kulturer och ta med sig härliga minnen och souvenirer hem till nära och kära. Detta oavsett hur vår ekonomi ser ut. Det verkar ibland som om vi prioriterar resan före maten, eller gör beräkningar att vi kan äta gott när vi är borta för att sedan leva på nudlar ett halvår.

Det går bra nu Sverige

Sverige är ett land som många andra länder ser upp till. Detta är dock inget som borde stiga oss över huvudet då det bara kommer få oss att tappa greppet. Att det går bra för oss betyder att vi har möjlighet att unna oss resor och att leva ett lite rikare liv. Och, när det kommer till semester så är det något som är otroligt viktigt för vårt välbefinnande och för att vi ska klara av att arbeta hårt och vara på topp konstant. Vad man brukar säga när det kommer till att ta sin semester så är det bättre om man tar flera veckor i sträck istället för att ta små spridda skurar här och där. Detta då det tar ett tag för oss människor att komma ner i varv och verkligen kunna koppla av. Vi är bra på att tänka att företaget kommer gå under om vi är borta en längre tid och vill få så mycket som möjligt bort från vårt bord innan vi går på ledighet. Detta betyder att många är sjuka och trötta de första dagarna. Man skulle kunna likna vår ledighet med sömn: att för att vi ska på riktigt bli pigga så behöver vi en god natts sömn som är sammanhängande och djup. Den kan vi omöjligt få genom att sova i intervaller. Då kommer vi vara ännu tröttare sen när vi vaknar. Vi måste lära oss att koppla av och sova, på samma sätt som vi måste lära oss att koppla bort jobbet och unna oss att vara lediga.

Planera resan

Vi har i tidigare inlägg skrivit hur du på bästa sätt finner ett bra ställe som du kan få trevliga minner från. Detta gör du genom att inte ha för bråttom, att kolla upp tidigare omdömen samt att ringa hotellet så du även kan prata med någon verklig. Men, mer om det kan du läsa i det inlägget. Här kommer du mer få tips som är bra att tänka på innan du bokat din resa.

  • Beroende på vart i världen ni väljer att resa kan det vara allt från regn- till torrsäsong. Vad är det för säsong är därför något viktigt att kolla upp.
  • Det kan vara intressant om ni har några månader att välja mellan att ta ett datum där det händer något speciellt på den platsen ni ska till.
  • Glöm inte att kolla upp hur länge ditt pass är giltigt, samt om det krävs visum för att resa in i landet.
Scroll to top