Hovrättstorget,Square,In,Central,Jönköping

Långweekend i vackra Jönköping: våra bästa tips

Sveriges tionde största stad välkomnar dig för en långhelg. Boka ditt hotell och var säker på att få ett minnesvärt besök. Här finns mycket att göra och uppleva.

Jönköping är en vacker och charmig stad med mycket att göra och upptäcka för dig som kommer hit. Ge besöket en extra guldkant och bo på Elite Hotels för den bästa upplevelsen. Elite Hotell erbjuder boende över hela Sverige och även i centrala Jönköping. Den otroligt vackra byggnaden från 1850-talet är belägen vid södra Vätterns strand. Gågatan leder direkt in bland butiker och restauranger där du kan uppleva stans speciella atmosfär. Det stora utbudet av butiker, caféer och restauranger har något som passar alla.

Modernt boende med stor komfort

Rummen har utsikt över Vättern, kanalen eller stadens takåsar. Boendet också erbjuder bekvämlighet i stilrena och vackra rum. Överraskande nog finns en meny av kuddar för att du ska hitta din favorit. Hotellet är självklart familjevänligt och husdjur kan medtas i vissa rum. Frukostbuffén serveras i hotellets närliggande restaurang Le Trottoir som är modernt inredd. Roomservice erbjuder både frukost och middag till rummet, samt frukost med Grab and Run alternativ. Fritt WiFi och frukost ingår. Det 4-stjärniga hotellet är nyrenoverat med den välbevarade och anrika Spegelsalen som är en av Skandinaviens vackraste festsalar. Bröllop i Spegelsalen kan skräddarsys efter dina önskemål. Den moderna konferensavdelningen tar emot både större och mindre grupper. Det finns ett gym och relaxavdelning, samt information om löprundor i närheten. För dig som vill lämna hotellet efter in- eller utcheckning finns låst bagagerum. Bredvid byggnaden finns ett parkeringshus och en laddstolpe för elbilar. Hotellet innehar dessutom världens största miljöcertifiering Green Key för hotell som arbetar hållbart.

Upplev i Jönköping

Hovrättstorget,Square,In,Central,JönköpingFör dig som vill ta del av aktiviteter finns olika evenemang för både barn, vuxna och seniorer. Turistinformationen hjälper dig med utflyktsmål, evenemang och guidning. Jönköpings kulturupplevelser innehåller film, konst och museer. Naturreservat erbjuder vacker natur och storslagen utsikt över Vättern. Där finns vandringsleder, skidspår och badplatser. Ladda ner Naturkartan för mer information. För dig som vill vara aktiv finns även badhus, bowling, curling, golf, skateparker, skidbackar och mycket mer. Utanför Jönköping finns även andra sevärdheter i Småland som det populära Gränna och Visingsö som lockar många turister.

Scroll to top