Så blir innebandy din nya hobby

Nu drar olika sportevenemang igång och det finns mycket att välja på. När det är dags att testa på en ny sport så har Jönköping mycket att erbjuda. Är du sugen på att spela innebandy finns flera föreningar och klubbar att väja mellan.

Efter månader med restriktioner öppnas nu dörrarna till Jönköpings innebandy. Att spela innebandy är en lagsport och ett roligt sätt att träffa nya kompisar. Om intresset finns kan innebandyn utvecklas till en hobby. Sporten erbjuder en aktiv fritid och du blir en del av gänget. När det är dags att köpa utrustning finns innebandyklubbor i alla dess sorter att välja mellan. Klubban är ett viktigt val för att trivas med sporten, men det är även viktigt med bra skor. Tröjan visar vilken klubb du tillhör och finns även i en variant för matchspel.

Innebandy för alla i Jönköping

Sporten passar både för ungdomar och vuxna oavsett om du är nybörjare eller har testat förut. Kontakta en lokal innebandyklubb och anmäl dig till rätt grupp. Intresset för innebandy är stort och det är bra göra en anmälan i tid för att få en plats i laget. Lag för juniorer och seniorer finns både för damer och herrar. Grupperna delas in efter ålder och färdighetsnivå. Träningar varvas med matcher när laget är redo. Även volontärer behövs inför matcherna och nu är läktarna öppna för publik. JIK har grupper för barn och vuxna med funktionsnedsättning, där Funkis och Funkyteen passar barn och ungdomar. För fortsatt utveckling finns grupper som tar spelarna vidare till nästa nivå och Jönköping har spelare på elitnivå som utmärkt sig.

Håll i och håll ut som spelare

Restriktionerna för pandemin har släppt men det är fortfarande bra att hålla avstånd och tvätta händerna i omklädningsrummen. Folkhälsomyndighetens råd gäller även spelare inom innebandy. När rutinerna sitter kan innebandyn bli en fantastisk sport för alla.

 

Scroll to top