Bila till Jönköping

Att ta sig till Jönköping kan vara en mycket trevlig upplevelse Det finns dock en hel del att tänka på när man kör dit, i denna text får du lite tips på vad som kan vara bra att ha i bakhuvudet när det är dags att åka iväg.

Jönköping är en mycket fin stad och ligger på en plats i landet dit det är lätt att ta sig med bil, det är fina och stora vägar att köra på från nästan överallt i Sverige till Jönköping. Dock hjälper det inte med fina vägar för att köra säkert. Självklart är det viktigt att ha rätt däck på bilen, till exempel sommardäck eller vinterdäck. Det är en hel del annat som också är viktigt att tänka på vid bilkörning.

Köra bil långt

För den som vill ta sig till Jönköping kan det vara en bit att köra, det beror ju såklart på varifrån i landet man kör. I vilket fall som helst så är det mycket viktigt att tänka på säkerheten vid bilkörning under lång tid. Här är två enkla tips:

  1. Byta förare – ska man köra i flera timmar kan det vara mycket bra att ha mer än en förare, då kan man byta efter 3-4 timmars körning. Koncentrationen brukar alltid avta efter några timmar bakom ratten.
  2. Ta pauser – något annat som kan vara bra att tänka på om koncentrationen börjar avta för föraren är att ta sig en matpaus eller bensträckare. Att få i sig frisk luft och mat brukar göra att man piggnar till ganska snabbt. Luften i bilen kan ofta bli dålig efter några timmars bilfärd.

Ytterligare saker att tänka på är förstås att ha bälte på sig och se till att samtliga passagerare även har det på sig. Det är också väldigt viktigt att ha rätt däck och att dessutom se över lufttrycket i däcken innan man ger sig iväg på långa bilturer mot den fina staden Jönköping. Det är alltid föraren som får stå för böter om någon passagerare inte har bälte på sig under färd i bil och man blir stoppad av farbror blå. Något som inte varit en lag speciellt länge i Sverige är att man inte får lov att prata i mobiltelefon om det kan innebära att föraren störs av konversationen under bilfärden. Att prata i mobiltelefon eller att bara hålla den i handen kan ge höga böter.

Scroll to top