Jönköping som turiststad

När man tänker på att man ska ut och resa och se sig om är det inte direkt Jönköping som kommer upp som första alternativ. Istället tänker man på ställen såsom Thailand och Spanien, eller om det handlar om att resa i Sverige är det nog Stockholm, Göteborg och Malmö som är mest aktuella för resmål. Men så ska det inte vara. Det finns mängder av saker att göra i en stad som Jönköping, och den behöver faktiskt lyftas till ytan. Vi har tidigare skrivit om aktiviteter i Jönköping som man kan göra. Och det är faktiskt någonting som alla borde testa. Det är nämligen så att det finns roliga saker för barn och vuxna i Jönköping, ja det finns någonting för alla åldrar. Här är några alternativ:

  • Kryssa! Vättern är en fantastisk sjö, och på den kan man åka kryssning med mat, dryck och härlig gemenskap. Ett som är säkert är att du från båten kan uppleva Jönköpings fantastiska natur, tillsammans med härligt folk och bra underhållning.
  • Riktigt Bastubad! På friluftsanläggningen i Huskvarna kan njuta av ett äkta bastubad. Det är en fantastisk upplevelse som alla verkligen borde testa. Du kommer att känna dig som en ny människa när du är klar.
  •  Moped- och motorcykelmuseum. Den motorintresserade måste ta sig till detta härliga museum.
  • Brattaberget. Ett unikt område som för den naturintresserade är ett måste att se, och man kommer garanterat att bli fascinerad över vad man ser.
  • Bäversafari. Låter det underligt? Jo, det är det nog också. Och det är väl också därför det lockar så många. En riktig bäverhydda kan du se på den här guidade turen, och naturen blir närmre än någonting annat.

Som sagt, det finns otroligt mycket att göra i Jönköping, och det gäller hela familjen – gammal som liten! Sen kan man ju också ta sig dit bara för att ”chilla”, och ligga vid stranden och promenera i den fantastiska staden. Det handlar helt enkelt om att lyfta den här staden istället för att bara låta storstäderna ta alla turister. Det är ju faktiskt otroligt sorgligt att fler inte har upptäckt vad Sveriges mindre städer har att erbjuda, eller hur?

 

Scroll to top