Vinter i Jönköping

Jönköpings företagare fryser inte

Det finns många anledningar att vilja bo i Jönköping. En av dem är att det är en under bar stad att vistas i under sommaren. En annan anledning är värmen och den goda andan i alla Jönköpings lokala företag. Men när det blir kallt utanför kontoret. Räcker vännernas värme och minnen av ett Jönköping i sommarskrud  för att entreprenörsandan inte ska frysa till is? Det finns alternativ.

Visst är det helt underbart att leva och bo i Jönköping! Det är lika nära till kontinenten som till alla Sveriges storstäder. Restauranger och caféer vid strandkanten och i centrum ger företagare underbara möjligheter att utveckla sina affärsidéer på lunchen. Jönköpings universitet som är ett av landets största universitet spottar ut kompetent och arbetsvilliga jobb-aspiranter. I Jönköping finns fantastisk bredd bland företagen. Där finns allt från rullning av polkagrisar till stora industrijättar med sina nytänkande ingenjörer. Vad är det som ligger bakom den här stadiga tillväxten i jobb och företagssektorn i Jönköping?

Centra för konferens möjliggör utveckling

En del kanske vill förklara det med att Sveriges sjätte största stad, Jönköping, helt enkelt har blivit just en storstad. Och att stadens ständiga tillväxt är en effekt av urbanisering. det råder ju nämligen inget tvivel om att Jönköpings kommun är ett centrum för hela regionen. Men utöver detta då? Jo, det finns andra faktorer. Jönköpings affärsliv är nämligen även mer autonomt än förr. När företagen skulle boka konferens eller stämma var de tidigare tvungna att boka något av de hotell med konferensanläggning stockholm kryllar av. Men idag har Jönköpings hotell förstått bättre. De flesta erbjuder nämligen fina konferenslokaler med bra potential året runt. Så Jönköping behåller tillväxten även på vintern när sjöpaviljongerna är frusna.

Scroll to top