Shopping när den är som bäst

Jönköping har under de senaste åren satsat på att bli en shoppingstad på kartan att räkna med. Något som har visat sig lyckat, då Jönköping även har blivit en stad man åker till från gränsliggande orter och städer.

Mitt i staden ligger bland gågatorna och de äldre husen vad man kallar för Jönköping City med ett stort shoppingutbud bland både mindre butiker och de större butikskedjorna. Den mysiga shoppingmiljön passar därmed dig som både vill kunna handla på HM och upptäcka det senaste utbudet från mindre märken som Hunkydory. Här finns även uppåt 50 olika restauranger och caféer för den som är sugen på en matbit eller en paus i shoppingen. En av de stora fördelarna med stadens shopping i Jönköping är att det till skillnad från många andra städer inte finns någon brist på parkeringsplatser för den som tar sig till stadens kärna med bil.

A6- Centret med de stora möjligheterna

Shopping i en modernare miljö, som lockar en stor publik inte bara från Jönköping, är naturligtvis numera kända A6 Center, med sitt stora utbud av över 80 butiker med varierande inriktningar. A6 är shoppingens mecka för familjen som alla vill kolla i sina egna butiker men ändå kunna åka tillsammans. För de allra minsta i familjen som inte känner sig så roande av att gå i butiker finns det populära leklandet för dem som har myror i benen. Hit tar man sig smidigit med bil eller buss men även med tåg. Både från Värnamo och från Växjö går det nämligen tåg direkt fram till centret.

Scroll to top