Från Jönköping och vidare!

Beroende på vem du frågar kan Jönköping vara både en stor och en liten stad. Frågar du en stockholmare tycker hen antagligen att Jönköping är en rätt liten stad – om hen ens hört talas om staden, vill säga. Frågar du däremot någon från Målilla eller Nora får du antagligen höra att Jönköping är en riktig storstad – en metropol, rentav! Vad som stämmer går att diskutera, men klart är i alla fall att Jönköping har omkring 90 000 invånare, vilket gör staden till Sveriges nionde största tätort.

Ett bevis på att en stad ändå är rätt stor är om det finns en flygplats i, eller strax utanför, staden. Och det gör det ju i Jönköping! Jönköping Airport invigdes redan 1961, och hette från början Axamo flygplats eller Jönköpings flygplats. Från denna flygplats kan man resa både inrikes och utrikes, och med början i februari 2014 kommer man dessutom börja flyga till Mexiko från Jönköping (med mellanlandning i Oslo). Ytterligare exempel på resmål man når med flyg från Jönköping är…

 

  • Stockholm. Med flyglinjerna Nextjet och Flyglinjen kan man flyga direkt till Arlanda flera gånger dagligen, medan en del avgångar trafikerar sträckan Jönköping-Bromma flygplats. Det tar en knapp timme att med flyg nå den kungliga huvudstaden, så om man tröttnar på utbudet av nöjen eller affärer i Jönköping kan man ta flyget upp till Stockholm över en dag eller två!
  • Visby, Gotland. Under sommaren kan man enkelt och smidigt ta sig till den vackra ön Gotland med flyg från Jönköping. Väl där kan man njuta av såväl saffranspannkaka som raukar!
  • Kanarieöarna. Självklart finns en flyglinje som tar dig direkt till svenskarnas solfavorit även från Jönköping.
  • Cancún, Mexiko. Som vi nämnde kommer man alltså från och med veckan före sportlovet 2014 kunna resa ända till Karibien med utgångspunkt i Jönköping.

 

För att nå alla de här fantastiska destinationerna, och många andra, är det lätt som en plätt att boka flygresor på nätet. Bara fyll i varifrån du vill resa och var, vilka datum du planerar resa och hur många ni är. Boka det alternativ som passar bäst – sedan är det bara att printa ut dina biljetter från Jönköping ut i världen – och tillbaks igen!

Scroll to top