Bo i Jönköping

Den anrika staden Jönköping som ligger som nummer nio i storlek av Sveriges tätorter har många attribut som lockar till att bosätta sig i staden. Staden ligger precis vid Vättern och är känd för dess vackra strand. Eftersom Jönköping är en äldre stad så finns där många vackra byggnader. De äldsta har bevarats i form av ruiner men man kan urskilja en hel del historia av de som finns kvar. En del slott finns också från Jönköpings storhetstid att bevittna.

Uppleva Jönköping

Det finns ett flertal aktiviteter som man kan ägna sig åt i Jönköping, Rosenlundbadet bjuder till vattenlek och erbjuder alla möjliga träningspass. För den som vill göra sina egna polkagrisar är Gränna ett bra resmål. Visingsö är också ett populärt resmål och är den ö som ligger längst ner i mitten av Vättern. På Visingsö finns en historia som berättas med ruiner och fornlämningar, att ön användes som skydd mot främmande makter är inget underligt egentligen då ön ligger prefekt skyddat i vattnet. Ön är ett turistmål och kan vara full med turister under högsäsongen.

Hitta en bostad i Jönköping

Att flytta till Jönköping kan vara ett stort steg men helt klart värt det för den som väljer att flytta. I staden finns där jobb och utbildning så den är helt klart värd att flytta till. Hitta mäklare i Jönköping och låt denne visa dig alla de vackra byggnader som i framtiden kan bli just ditt hem. Det kanske inte blir ett slott men det finns helt klart fina byggnader att välja mellan.

Scroll to top